EN | HR | ES | IT | HU | SK

RESTART Reziliencia és Képzés a kis- és középvállalkozásoknak

Restart

Reziliencia és Képzés a kis- és középvállalkozásoknak

A RESTART konzorcium megtartotta második nemzetközi projekttalálkozóját Pescarában

2022. június 14-én a konzorcium részt vett a RESTART projekt második nemzetközi projekttalálkozóján, amelyen első alkalommal találkoztak a partnerek személyes formában az olaszországi Pescarában.

A hat országból (Szlovákia, Horvátország, Magyarország, Olaszország, Belgium és Spanyolország) hét partnert tömörítő, az Erasmus+ Program által társfinanszírozott RESTART projekt célja innovatív képzési megoldások és eszközök kidolgozása, a vállalkozói oktatás és képzés javítása és annak előmozdítása a szakképzési ökoszisztémában, a digitalizáció és az éghajlatváltozás által támasztott igények kielégítése érdekében.

A találkozó során a partnerek megvitatták a projekt aktualitásait, a RESTART Innovatív Vállalkozási Modell kutatásának és feltérképezésének eredményeit, bemutatták a négy megatrenddel (innováció és szervitizáció, digitális átalakulás, lokalizáció és fenntarthatóság) kapcsolatos főbb megállapításokat, és döntöttek a képzés kulcsfontosságú témáiról.

A projekt összes eredménye megtalálható lesz a RESTART OER Platformon, amely a www.restartproject.eu honlapon 6 nyelven (angol, horvát, spanyol, olasz, magyar, szlovák, olasz és szlovák) érhető el, hogy biztosítsa az eredmények láthatóságát és közvetítését. Emellett a kis- és középvállalkozások munkavállalói számára készítendő készség- és kompetenciafejlesztő képzés is elérhető lesz, amely különösképpen a mikrovállalkozások esetében segíti a pandémia utáni reziliencia felé törekvést.

Az elkövetkező hónapokban a konzorcium a RESTART képzési anyagának létrehozásán fog dolgozni, amelyek felkerülnek az OER platformra, hogy a felhasználók tesztelhessék azokat.

Tudjon meg többet a RESTART projektről a weboldalon és a közösségi médiában:

www.restartproject.eu

https://www.facebook.com/restartproject2022

https://www.youtube.com/channel/UCCTkjDMrm1T8Jx9ClAhq2owWebsite: https://www.restartproject.eu/

Konzorcium

Partnerek